WARMTEBOOST HELPT VIJFTIG ONTMOETINGSPLEKKEN IN NEDERLAND MET VERDUURZAMEN

Veelgestelde vragen

Nee, dat hoeft niet. Ook als de aanvrager een langdurige huurovereenkomst heeft, kan zij een aanvraag doen.

In criteria hebben we minimaal 5 jaar gezegd. Het is in ieder geval belangrijk om aan te tonen dat je nog langdurig gebruik maakt van het pand, zodat we weten dat de investering ten goed komt van de doelgroep.

Nee, een gebruiker/huurder van een deel van het pand kan geen aanvraag doen. De aanvraag kan alleen worden gedaan door de eigenaar of huurder van de gehele locatie.

De duurzaamheidsmaatregelen zelf moeten uiterlijk een jaar na definitieve goedkeuring zijn uitgevoerd. In verband met de schaarste van aannemers en installateurs is het dus van belang op korte termijn offertes te hebben, zodat deze deadlines kunnen worden gehaald. 

Via de website zijn werkboeken te downloaden. Hierin staat duidelijk uitgelegd waarop je moet letten wanneer je je pand gaat verduurzamen. Ook bevat het boekje allerlei handige tips. De deelnemers ontvangen ook formulieren die zij kunnen invullen. Op basis hiervan kunnen deskundigen van ingenieursbureau Arcadis advies op maat geven. Daarnaast worden er meerdere online vragenuurtjes georganiseerd waarbij de deelnemers even kunnen overleggen met een expert van Arcadis. Ook zijn zij aanwezig op regionale kennisbijeenkomsten die wij organiseren. Tot slot kijkt Arcadis ook nog een keer naar de offertes voordat een financiële aanvraag kan worden gedaan.

In principe niet, maar de kracht van het programma is juist de combinatie van een financiële bijdragen met advies, coaching en kennisuitwisseling. In de praktijk lopen initiatiefnemers tijdens de uitvoering van werkzaamheden altijd tegen uitdagingen aan. Dan is het fijn om ervaringen uit te wisselen en een expert te kunnen raadplegen. WarmteBoost biedt deze mogelijkheid.

Het komende jaar worden een aantal activiteiten georganiseerd zoals Webinars, regionale kennisbijeenkomsten. Deze zijn ook toegankelijk voor niet-deelnemers. Hou daarom onze website www.warmteboost.nl goed in de gaten. Daarnaast zijn er in iedere provincie adviseurs van Katalys beschikbaar voor procesondersteuning. Zij kunnen bijvoorbeeld adviseren bij het invullen van de werkboeken of aanvragers in contact brengen met inspirerende voorbeelden elders.

Diverse gemeenten en provincies hebben duurzaamheidssubsidies. Kijk daarom op de website van je eigen gemeente of provincie of zij ook een passende regeling hebben. Daarnaast kan ook een reguliere aanvraag worden gedaan bij het Oranje Fonds. Hierbij geldt dat wel een voorwaarde van cofinanciering. Ook ontvang je dan geen coaching of advies van Arcadis.

Nee, dat is niet mogelijk. Initiatieven die een bijdrage ontvangen vanuit WarmteBoost ontvangen daarnaast geen bijdrage van het Oranje Fonds. En vice versa.

De inschrijftermijn voor WarmteBoost loopt van donderdag 18 april tot vrijdag 24 mei. Daarna volgt de selectie. Het is dus niet zo dat wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Uiterlijk 1 juli ontvangen alle initiatieven die zich heeft ingeschreven of ze wel of niet zijn toegelaten tot het programma WarmteBoost.

Hier gaan we nog even over nadenken, maar we denken er aan om een overzichtskaartje te maken met de deelnemende ontmoetingsplekken.

Cookie-instellingen