Groot aantal aanmeldingen WarmteBoost!

22-05-2023
0 reacties

In ruim twee weken hebben ruim 250 ontmoetingsplekken zich aangemeld voor WarmteBoost. Dorps- en buurthuizen konden zich tot maandag 15 mei inschrijven. De beoordeling is in volle gang.

Binnen het programma WarmteBoost is er ruimte voor 50 deelnemers. Op vrijdag 25 mei ontvangen alle initiatieven bericht of ze zijn toegelaten tot het programma of niet. Deelnemers aan het programma WarmteBoost ontvangen een bedrag van € 25.000,- voor het verduurzamen van hun buurt- of dorpshuis. Daarnaast krijgen ze technisch advies en stimuleren we de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring.

Initiatieven die niet worden toegelaten tot WarmteBoost kunnen wel deelnemen aan de webinars. Ook komt er een boekje beschikbaar met handige tips. Volg deze website voor actuele data en meer informatie.

Het grote aantal aanmeldingen laat zien dat de nood hoog is. Veel buurt- en dorpshuizen hebben het financieel lastig door de hoge energieprijzen. Als organiserende partijen zijn we blij dat we met het programma WarmteBoost een impuls kunnen geven aan het verduurzamen van buurt- en dorpshuizen waardoor zijn hun activiteiten kunnen voortzetten. Buurt- en dorpshuizen spelen een belangrijke rol in onderlinge ontmoeting van mensen en dragen zo bij aan sterke gemeenschappen. 

Cookie-instellingen